EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕП през тази седмица: срещи, дебати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕП през тази седмица: срещи, дебати

mail08:00 | 14.10.2019прегледи 734 коментарикоментари 0


Какво предвижда ЕП през новата седмица 14 – 20 октомври 2019 г.?

Новата Европейска комисия. Председателският съвет на ЕП, състоящ се от председателя на ЕП Давид Сасоли и лидерите на политическите групи, ще обсъдят процедурата по избор на новата Европейска комисия и публичните изслушвания от изминалите две седмици. (сряда, 16 октомври)

Брекзит/ европейски фондове. С цел да бъде избегнато прекъсване във финансирането на бенефициенти по европейски програми в Обединеното кралство – като университети, местни общности, фермери, студенти по програма "Еразъм" – в случай на Брекзит без сделка, парламентарната комисия по бюджети ще гласува, за да гарантира, че и през 2020 г. Обединеното кралство ще продължи да се възползва от тези програми, при условие че страната плати своя дял в бюджета на ЕС. (понеделник, 14 октомври)

Подготовка за пленарно заседание. Политическите групи ще се подготвят за следващото пленарно заседание на ЕП, което ще се проведе от 21 до 24 октомври в Страсбург. По време на заседанието се очаква евродепутатите да гласуват новата Европейска комисия след като Урсула фон дер Лайен представи колегиума от комисари и тяхната програма. Евродепутатите също така ще обсъдят резултатите от Европейския съвет на 17 и 18 октомври и заедно с Жан-Клод Юнкер ще направят преглед на работата, свършена от Комисията по време на неговия мандат. По време на сесията евродепутатите ще гласуват и бюджета на ЕС за 2020 г.  

Европейски съвет. Председателят на ЕП Давид Сасоли ще се обърне към Европейския съвет в четвъртък, след което ще даде прес конференция в 19.30 ч. българско време. Сред важните теми на Европейския съвет тази седмица са Брекзит, преговорите по дългосрочния бюджет на ЕС, стратегическите приоритети за следващите пет години (включително представяне от новоизбрания председател на ЕК Урсула фон дер Лайен) и климатичните промени. (четвъртък, 17 октомври)

Програма на председателя на ЕП. Председателят на ЕП Давид Сасоли ще се срещне във вторник с Негово светейшество Теодор ll, Александрийски папа и патриарх, както и с председателя на албанския парламент Грамоз Ручи. В сряда Давид Сасоли ще се срещне с премиера на Северна Македония Зоран Заев.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg