EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ЕП отложи приемането на пакет "Мобилност"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕП отложи приемането на пакет "Мобилност"

mail06:30 | 05.07.2018прегледи 1516 коментарикоментари 0


Евродепутатите отложиха приемането на пакета "Мобилност", срещу който протестираха българските превозвачи, съобщи БНР.

Това се случва след инфарктно гласуване в пленарната зала в Страсбург и получени близо 400 предложения за промени. Трите доклада по спорния проект, придобил известност като пакет „Макрон“, се връщат в транспортната комисия на Европейския парламент за преработване, с което процедурата започва отново. С това решение приемането на спорните правила за командироването на шофьорите се отлага за неопределено време, а българските превозвачи продължават да работят по старите правила, коментираха пред „Хоризонт“ българските евродепутати Ангел Джамбазки и Андрей Новаков:

"Няма да казваме дали резултатът е добър или лош, ще кажем такъв, какъвто е, трите доклада не се приеха и се върнаха обратно в комисията, която да работи по тях. Това не е лошо, нека така да кажем, не е лошо, защото имаше отделни моменти, отделни предложения, по които ние загубихме гласуванията, те биха били заплаха за българския бизнес.

Също считам, че беше най-положителното нещо, което се случи в зала, е, че всички българи се обединихме около българската позиция, която защитавахме до последно. Това, което се случи с отлагането-приемането на този пакет, ще позволи на българските превозвачи да работят по правилата, по които работят в момента, и няма да се налага да променят нищо в работата си, и че дотук, ако е отнело една година, от утре започваме отново", казаха пред "Хоризонт" евродепутатите Ангел Джамбазки и Андрей Новаков.

Опасенията на българските превозвачи бяха, че новите промени, макар и вкарани в контекста за защита на правата на шофьорите, всъщност са имали за цел да бъдат елиминирани от пазара българските, полските, унгарските и румънските камиони.

Заради започването на процедурата наново, не е изключено последната дума по пакета "Мобилност" да имат евродепутатите от следващия парламент, тъй като през май догодина идват евроизбори, поясни Андрей Новаков, който е член на транспортната комисия.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg