EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

ЕП иска спиране на енергийни проекти с Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕП иска спиране на енергийни проекти с Русия

mail10:30 | 24.09.2014прегледи 1036 коментарикоментари 1


В резолюция Европейският парламент подкрепи последните санкции на ЕС срещу Русия и осъди руските контрасанкции като "неоснователни". Той призова ЕС да обмисли изключването на Русия от сътрудничеството в областта на използването на ядрената енергия за граждански цели и на международната платежна система СУИФТ (SWIFT).
Евродепутатите приветстваха решението на Франция да спре доставката на вертолетоносачите Мистрал (Mistral) за Русия и призоваха държавите членки на ЕС да следват нейния пример при износа на стоки като оръжия играждански/военни материали с "двойна употреба", които не попадат в договорения обхват на санкциите на ЕС.
Евродепутатите призоваха ЕС да разглежда съоръженията за съхранение на газ, междусистемните връзки и съоръженията за обратно подаване като стратегически активи и съответно да регулира дела на външни за ЕС страни в тези ключови сектори. Те се обърнаха и към страните от ЕС с призив да спрат планираните споразумения в енергийния сектор с Русия, включително и за газопровода Южен поток.


 


 
Коментари
 
Младен - 24-09-2014 г. 10:40:22

Тази наивна резолюция е още едно доказателство за "качеството" на евродепутатите. Всякакви икономически санкции удрят преди всичко ЕС за радост на мургавия Голям брат.

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4317