EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕП иска по-ясна скала от A до G

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕП иска по-ясна скала от A до G

mail16:10 | 02.08.2016прегледи 1172 коментарикоментари 0


 За да отговаря на бързото технологично развитие, до пет години трябва да се въведе нова и по-строга скала от А до G, показваща енергийната ефективност на домашните уреди, поиска Европейският парламент.

 В момента повечето уреди на пазара отговарят на изискванията за „клас А“, установени през 2010 г., като това води до добавянето на все-повече плюсове (A+, A++, A+++). Установяването на по-строги изисквания ще създаде стимул за допълнителното подобряване на енергийната ефективност. Всяко последващо преобразуване на скалите на етикетите трябва да се стреми за срок на валидност от поне 10 години и да се задейства, когато 25% от продуктите, които се продават на пазара на Съюза, попадат в най-високия енергиен клас А, или когато 50% от тези продукти попадат в най-високите два енергийни класа А и В.

Етикетът на всяка стока трябва да съдържа информация за класа на енергийната ефективност на съответния модел на продукта и да показва абсолютната консумация на енергия в kWh, посочена на годишна база или „на базата на съответен период от време“. Актуализираните правила ще изискват от доставчиците и търговците да споменават класа на енергийна ефективност на продукта във всяка визуална реклама или технически промоционален материал.

Източник:Активни потребители

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg