EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕП в различните региони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕП в различните региони

mail11:07 | 06.10.2015прегледи 954 коментарикоментари 0


За трети път Евробарометър разпространява анализ на общественото възприятие за Европейския парламент в различните региони на страните членки, извършен от Генералната дирекция за комуникация (Отдел за наблюдение на общественото мнение) и TNS Opinion. Междурегионалният анализ се състои от подбрани въпроси, които често се задават в проучванията на Евробарометър относно Европейския парламент („Parlemeter“ или „Парламентарен барометър“). Това не е просто проучване на регионално равнище, а съчетание от резултатите от шестнадесет проучвания на Евробарометър относно Европейския парламент, извършени през период от около седем години — от 2007 до 2014 г. Тук ще намерите документа, както и всички съпътстващи статистически данни.
Изложеният по-долу регионален анализ се основава на проведените от Европейския парламент проучвания Евробарометър.

Проучванията Евробарометър се извършват въз основа на национални извадки със стандартен размер, съставени от европейци на и над 15-годишна възраст, което гарантира представителност в национален мащаб. Така във всяка страна са проведени приблизително 1000 интервюта, освен в Германия (1500), Обединеното кралство (1300), Люксембург (500), Кипър (500) и Малта (500).

Дори и в най-големите страни обаче броят интервюта, проведени във всеки регион, е твърде малък, за да бъдат резултатите достоверни на това равнище в едно-единствено проучване. Като се комбинират данните от няколко ЕБ/ЕП проучвания обаче, в които задаваните въпроси са едни и същи, е възможно да се откроят регионални резултати. Нужен е достатъчен брой интервюирани (обикновено поне 150 души), за да започнат да се правят заключения за общите регионални тенденции.

Шестнадесетте проучвания, взети предвид в настоящата съвкупност от данни, са поръчани от Генералната дирекция за комуникация на Европейския парламент. Проучванията са извършени от TNS Opinion & Social между септември 2007 и декември 2014 г. Следва да се има предвид, че настоящият анализ във връзка с някои от въпросите обхваща по-къс период, като се спира само на вълните, в които са били зададени.

Предвид географските характеристики на някои страни следва да се има предвид, че до 5% от територията на дадена страна може да не бъде обхваната от проучванията на Евробарометър.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 948