EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Енергия от крушки=1 блок от АЕЦ „Козлодуй”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Енергия от крушки=1 блок от АЕЦ „Козлодуй”

mail12:50 | 28.05.2011прегледи 1428 коментарикоментари 0


От подмяната на електрическите крушки с енергоспестяващи спестяваме необходимостта от работата на мощност от 400 мегавата или близо половината от единия блок в АЕЦ "Козлодуй". Това каза на пресконференция министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Той представи новия си заместник Делян Добрев.
Трайков съобщи, че министерството е готово със Стратегията за енергийна ефективност и тя предвижда намаляване на крайния енергиен интензитет до 2020 г. с двайсет на сто. Това означава с 4,1 на сто годишно в периода до 2020 година. Останалите десет процента, предвидени в енергийната стратегия, трябва да се реализират от подобряването на енергийната ефективност в енергопроизводствения сектор с двайсет процента или с около два процента годишно.
Стратегията за енергийна ефективност се нуждае от допълнителни анализи, каза Делян Добрев. За една единица БВП в България се харчи почти два пъти повече енергия от средното за ЕС. Националната ни енергийна интензивност на БВП е 89 на сто по-висока от средната за ЕС, добави заместник-министърът.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg