EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Енергийната ефективност като бизнес модел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Енергийната ефективност като бизнес модел

mail11:05 | 05.04.2024прегледи 627 коментарикоментари 0


Енергийната ефективност като бизнес модел е много по-голяма и по-обемна от това, което отделя държавата като средства. Това стана известно от думите на Йордан Николов, изпълнителен директор на Българската асоциация "Изолации в строителство", при откриването на изложението Архитектурно-строителна седмица в Интер експо център.

В рамките на форума, който ще продължи до 6 април, са организирани и изложението на едрогабаритната строителна техника и механизацията АТЕСТ Експо и форматът Green Energy, насочен към енергийната ефективност.

Средствата, които са отделени от държавата за енергийна ефективност, не са толкова много, но все пак са значителни - повече от 1,5 млрд. лева, но не разчитаме само на тях, посочи Николов и изтъкна, че масово хората сами си изолират къщите, апартаментите, сменят дограмата. Така че енергийната ефективност на бизнес модел е много по-голяма и много по-обемна от това, което отделя държавата, обобщи експертът.

Председателят на УС на Асоциацията на търговците на едра строителна техника Борислав Тодоров посочи, че един от най-големите възложители на бранша е държавата и напомни, че очакванията са за тази година за инфраструктурно строителство да бъдат отделени 8 млрд. лева. Той прикани строителните фирми да се възползват от предложенията по време на изложението преди държавата да е отпуснала тези средства, защото машините вероятно ще им трябват.  Само тези четири дни ще можете свободно да си поиграете с големите багери и строителна техника, която е разположена на външните площи, пошегува се Тодоров.

Председателят на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране инж. Марин Гергов посочи, че след кризата, свързана с КОВИД-19, бизнесът се съживява, а Ивайло Иванов, управител на Интер еспо център, отбеляза, че това е най-мащабното издание на строителната седмица за последните 15 години с участието на над 180 фирми от повече от десет страни.

Архитектурно-строителната седмица е място за контакти, показваме нови неща - иновациите и тенденциите, каза инж. Любомир Качамаков, председател на Областното представителство – София на Камарата на строителите в България, съорганизатор на изложението. Да си пожелаем да имаме добра инвестиционна среда, повече да се инвестира в машини, строителство, нови технологии, каза инж. Качамаков.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1054