EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Елхово - ще усвоили 18 млн. лв.?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Елхово - ще усвоили 18 млн. лв.?

mail17:00 | 13.09.2012прегледи 875 коментарикоментари 0


В Община Елхово беше представен проект „Проектиране и строителство на пречиствателна станция за отпадъчни води, довеждащ колектор и частична рехабилитация на ВиК мрежата в град Елхово“. В нея взеха участие Петър Киров - кмет на Община Елхово и Димитър Иванов - областен управител на Област Ямбол.

За период от 36 месеца Община Елхово е изправена пред предизвикателството да усвои 18 093 346.43 лв. за извършване на предпроектни проучвания, изготвяне на идейни проекти, изпълнение на строително – ремонтни дейности. Проектът ще се реализира на два етапа: подготовка на инвестиционен проект и изпълнение на строително – монтажни дейности чрез инженеринг.
До 2014 година ще бъде изградена пречиствателна станция за отпадъчни води, с което ще се постигнат изискванията на европейското и българското законодателство. „Предвидено е изграждане на 600 м нов довеждащ колектор и 400 м нов главен канализационен колектор. Предстои рехабилитацията на близо 2000 м второстепенна канализационна мрежа и 330 м водопроводна мрежа. В индустриалната зона на Елхово ще бъде изградена близо 1000 м нова ВиК мрежа“ уточни ръководителят на проекта и зам.кмет на Община Елхово, Пепа Кючукова.
На пресконференцията бяха представени избраните изпълнители: „Делфин проект Екотехника“ ООД и ПР агенция „СЪНИ СИТИ“ ЕООД. „Заедно с избраните експерти ще съумеем да реализираме този важен за града ни проект. С него Община Елхово ще отговори на европейските изисквания за опазване чистотата на водите и ще спре замърсяването на река Тунджа“, каза кметът Петър Киров.
Инж. Красимира Кузманова - управител на „Делфин проект Екотехника“ ООД бе категорична, че създаденият от нея екип от професионалисти знаят верния път към изграждане на функционираща и ефективна пречиствателна станция за отпадъчни води. „В Община Елхово за първи път по ОПОС ще бъде извършен допълнителен мониторинг на качеството и количеството на отпадъчните води в точките на заустване, което ще подпомогне избора на оптимална технологична схема на пречиствателната станция. Целта е да се избегнат всички възможни рискове за нереално повишаване цената на водата за населението.“
Областният управител даде висока оценка на работата по проекти на Община Елхово и уточни, че „…когато има добър екип, когато има добри проекти, когато има добра работа нещата се случват и в малките общини. А това, че проекти се финансират вече във всички общини на България е резултат от добрата работа на правителството“.
Проектът се изпълнява, съгласно Договор за безвъзмездна финансова помощ DIR-51011119-CO24/17.02.2012, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007- 2013г.”, Приоритетна ос: Ос 1: „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води”, Схема на финансиране: BG161PO005/10/1.11/03/19 „Подготовка и изпълнение на проекти за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в агломерации над 10 000 е.ж.”
 


Тагове: Елхово, ВиК, проект
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101