EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Електронни устройства на "Дунав мост"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Електронни устройства на "Дунав мост"

mail11:21 | 04.09.2011прегледи 971 коментарикоментари 0


Електронни устройства ще обслужват Дунав мост от пролетта на следващата година, съобщи в Русе директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.Първоначално те ще се използват само за такса мост, а след въвеждането на електронна винетка, ще разчитат и нейните данни. Вече има избран изпълнител, който да разработи софтуера за автоматично плащане на такса мост. Ще бъдат поставени бариери, където всеки да може да си пусне парите и да си плати сумата. След като вкара билета си, бариерата ще се вдига автоматично. Няма да има хора, които да я обслужват и няма как да има корупция, ще става и доста по-бързо, коментира Ваньо Танов. През февруари 2012 г. ще бъдат въведени и първите мобилни рентгени, които ще следят за контрабандата. Те ще бъдат последно поколение, като заедно с тях ще заработят и шестте мобилни групи, които ще следят за анализ на риска. Те ще обхванат всички европейски транспортни коридори, които минават през България, и ще извършват 24-часов контрол.
За стоките, които минават през сухопътна граница, трябва 1 час преди пристигането да бъде направен анализ на риска на база на предходни данни, обясни Ваньо Танов.
"Прави се автоматичен анализ, след което се влиза в европейските системи. Всяка една държава е заложила рисков профил и се проверява и по техния профил, като това е задължение на първата граница на държава от ЕС, на първата митница, на която да влязат стоките – независимо дали са за наша територия или не", каза още директорът на митниците.
Ако става дума за Черноморието, там 24 часа преди да пристигне товарът, трябва да има данни какви са контейнерите, къде са натоварени. След автоматичния анализ на риска, онези превозни средства, които са определени като рискови, минават на ръчен анализ. Той ще се прави 24 часа.  Предстои да се изгради координационен център, който да следи движението на корабите по река Дунав и Черно море. /БГНЕС 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg