EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Електромобил в Сливен + нови коли за Шумен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Електромобил в Сливен + нови коли за Шумен

mail12:08 | 22.06.2016прегледи 1356 коментарикоментари 0


Община Сливен ще закупи нов електрически автомобил със средства от Инвестиционната програма за климата, съобщи пресцентърът на общината.

Проектът на общината е бил класиран по пилотната схема за насърчаване използването на електрически превозни средства с решение на Управителния съвет на Инвестиционната програма за климата на Националния доверителен екофонд. Електрическият автомобил за община Сливен се предвижда да бъде използван за административни нужди. Очакваният годишен пробег е около 22 000 км, като размерът на редуцираните годишни емисии на въглероден диоксид е 4124,39 кг. Безвъзмездното финансиране е на стойност 20 000 лв. Общината осигурява допълнително собствени 10 000 лева.

До средата на август 2016 г. ще бъдат избрани доставчици по реда на Закона за обществените поръчки /ЗОП/. Очаква се първите електромобили, закупени по пилотната схема, да пристигнат най-късно през месец ноември, брандирани по подходящ начин.

Вносителите на автомобили "Дачия" и "Тойота" спечелиха обществената поръчка за доставка на нови коли за община Шумен. Обществената поръчка беше за 10 автомобила, но ще се купят 7, защото няма кандидат да достави бусове за трите социални центъра, уточняват от общината. По една "Дачия Логан" ще получат предприятията "Общински медиен център" и "Общински жилища и имоти", дирекцията "Образование и наука" и отделът по чистотата. "Дачия Дъстър" ще има за Дома за стари хора и за Домашния социален патронаж. Вносителят "Алианс Ауто Варна" е предложил всеки от седаните на цена 12 242 лв. без ДДС, а за джиповете - по 16 815 лв. без ДДС.

По-скъпа кола ще има само Областният информационен център, там ще карат "Тойота" за 24 018 лв. без ДДС. Средствата за тази кола се осигуряват по проект, а не от общинския бюджет.

За бусовете за трите социални центъра ще бъде обявена нова обществена поръчка, докато се намери доставчик.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg