EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Ел Би Булгарикум" търси доставчици

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Ел Би Булгарикум" търси доставчици

mail18:06 | 23.10.2023прегледи 572 коментарикоментари 0


"Ел Би Булгарикум" променя изцяло досегашния си подход, като публично обявява открита процедура за избор на доставчици на сурово краве мляко за нуждите на производствената си база във Видин, съобщиха от компанията. Млякото трябва да е изцяло с български произход, да отговаря на всички изисквания на Министерството на земеделието и храните и на Регламент №853/2004 на Европейския парламент.

Участниците трябва да са сертифицирани от Българската агенция по безопасност на храните и Министерството на земеделието. Свежото мляко трябва да покрива всички критерии за висококачествен и натурален продукт, без наличието на каквито и да било добавки от сухи млека, емулгатори, стабилизатори, чуждовидово мляко и немлечни мазнини.

В същото време, за да бъдат подкрепени българските производители, драстично се съкращават сроковете за изплащане на предадената суровина, като се определя срок за фактуриране от 3 работни дни, посочват от компанията. Доставките ще се извършват по месечен график, определен от "Ел Би Булгарикум" ЕАД, при максимално дневно количество за доставка - 25 тона. Предложенията могат да се подават с и без включен транспорт, с уточнение на възможността за транспортиране на млякото от страна на доставчика.

Участниците в откритата процедура могат да подават своите оферти до 16:30 ч. на 25 октомври 2023 г.

В края на септември, с решение на Съвета на директорите на "Държавната консолидационна компания" ЕАД (ДКК), беше намален съставът на Съвета на директорите в държавната компания "Ел Би Булгарикум" ЕАД от петима на трима членове. Назначен беше и нов състав, в който влизат Христо Иларинов Михайловски, като независим член, Ивайло Цветанов Лилов и Анна Людмилова Радовска, като представители на държавата. Решението на едноличния собственик на капитала на "Ел Би Булгарикум" ЕАД беше взето след направен пълен анализ на ефективността на управлението на дружеството, посочиха тогава от ДКК. Съветът на директорите на ДКК изиска информация за дейността на "Ел Би Булгарикум" за периода от 1 януари 2023 г. до 31 август 2023 г. След внимателен преглед на получената информация, ръководството на ДКК констатира факти и обстоятелства, които дават основание да се изкаже обосновано предположение за извършване на недобросъвестни действия и недостатъчен контрол при извършване на управление на дружеството. За същия период е имало постъпили сигнали за нарушения при управлението на компанията, по които са назначени проверки от компетентните органи. На своето заседание новият състав на Съвета на директорите на "Ел Би Булгарикум" ЕАД избра за изпълнителен директор на компанията Ивайло Цветанов Лилов. Преди това изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум" ЕАД беше Владимир Русев с решение на Съвета на директорите от края на февруари. Тогава от Държавната консолидационна компания съобщиха, че  поради редица сигнали за нарушения Николай Маринов, който беше предшественик на Русев, е освободен от длъжност. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg