EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Експерти:Селското стопанство в подем

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Експерти:Селското стопанство в подем

mail13:00 | 30.12.2013прегледи 1083 коментарикоментари 0


Селското стопанство е в подем, показват данните за предстоящото изложение „Агра”, което ще се проведе от 4 до 8 март 2014 г. в Международен панаир Пловдив. Три месеца преди старта заявките за участие вече доближават миналогодишното ниво на Международната селскостопанска изложба.
Ангажираните изложбени площи са с 83% повече спрямо декември 2012 г., а участниците – с 61% повече. Очаква се до откриването на „Агра 2014” и екзпозициите, и изложителите да отбележат ръст в сравниение с миналата година. Това е ясен симптом, че селското стопанство излиза от кризата и тръгва нагоре.
Расте и амбицията на бизнеса да предлага на пазара нови продукти, което също показва, че за отрасъла е приключил периодът на оцеляване и е дошло времето за развитие. По желание на фирмите се разширява традиционният Конкурс за иновации, който се провежда в рамките на Международната селскостопанска изложба. През 2014 г. в него ще има не 6, а 8 категории, като в отделни групи ще се състезават технологиите за рестениевъдството и за животновъдството заради бързото навлизане на научните разработки в двата сектора.
Компании от 12 държави вече са подали заявки за участие в предстоящата изложба. Тя отново ще демонстрира нови технологии, машини и инвентар за растениевъдството и животновъдството, семена и посадъчен материал, средства за растителна защита, опаковки и опаковъчна техника, финансови и консултантски услуги, постиженията на научните институти в състава на Селскостопанската академия. Очакват се над 30 000 посетители – предимно собственици на фирми, мениджъри и специалисти, от страната и чужбина.
Прогнозира се ръст и на участниците в Специализираната изложба за биологично растениевъдство и животновъдство „БиоАгра”, тъй като тя стана фаворит на посетителите специалисти. Техните интереси са насочени и към секторите „Растениевъдство”, „Селскостопански машини и инвентар”, „Агрохимикали и торове”, „Научна дейност и разработки”, „Животновъдтво”, „Лозов посадъчен материал”, „Ветеринарна медицина”.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg