EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Експеримент: Уникалните свойства на водата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Експеримент: Уникалните свойства на водата

mail15:08 | 02.11.2017прегледи 9341 коментарикоментари 0


Едномесечен глобален експеримент показва свойството на водата да пренася и съхранява информация. Резултатите от проучването бяха представени от неговия автор – световноизвестният немски професор Серж Кернбах.

През 2004 г. проф. Марк Грийнщайн и д-р Майкъл Шрайбман изготвят първото техническо оборудване за предаване на информационни копия. Само няколко години по-късно, през 2012 г., първият такъв технически център е създаден в Прага. През 2016 г. той е преместен в България и днес в него са инсталирани 60 различни информационни копия на биологично активни вещества, които могат да се пренасят автоматично чрез интернет връзка до всяка точка на света, след свързване с центъра.

От началото на проекта са проведени над 5000 клинични наблюдения на пациенти, приемали информационни копия на различни биологично активни вещества с цел подобряване на тяхното състояние. Положителен ефект се наблюдава в 91.2% от случаите, а странични ефекти не са регистрирани нито веднъж. 

„Основната цел на този експеримент е да демонстрира предаването на информационни копия (IC) на химични вещества от технически център в България до всяка точка на света чрез комуникационни линии – каза проф. Кернбах. – Водата има изключителни свойства, които човечеството тепърва се учи да използва.“

Технологията се развива от международното сдружение Фонд DST и иновативната компания Глобал Ай Си Технолоджис и е достъпна за всеки чрез специално създадена платформа.

Експериментът се осъществява в памет на френския имунолог Жак Бенвенист, който посвещава кариерата си на това да докаже, че водата „помни“ свойствата на последното разредено в нея вещество. Чрез експеримента екипът, работещ по него, възнамерява да предостави допълнителни доказателства, които потвърждават хипотезата на Бенвенист.


Тагове: вода, свойства
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg