EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Еко комплекс в Хелзинки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еко комплекс в Хелзинки

mail15:33 | 08.09.2017прегледи 9394 коментарикоментари 0


Tripla е проект за изграждане на комплекс в район Пасила на Хелзинки, който поетапно ще бъде завършен между 2019 и 2021 г. В комплекса ще бъдат разположени най-големият търговски център във Финландия, офиси, апартаменти и нова железопътна гара. Комплексът Tripla ще генерира достатъчно възобновяема енергия за покриване почти изцяло на своите нужди и ще бъде оборудван със системи за рециклиране, пречистване на вода и преработване на отпадъците.

Tripla: екологосъобразен комплекс в Хелзинки

В Хелзинки се изгражда голям нов комплекс, наречен Tripla. Акцентът при планирането се поставя на въздействието върху околната среда, като при строителството се следват принципите на „почти нулево потребление на енергия“. Това означава, че комплексът ще генерира достатъчно енергия за задоволяване на почти всичките си нужди.  Комплексът Tripla включва търговски център, паркинг, офиси и жилищна част, нова железопътна гара и център за обществен транспорт — всичко на едно място.

„Целта на Tripla е да отправи своеобразно предизвикателство към центъра на Хелзинки и да послужи като място за срещи в града. Този комплекс ще придаде нова динамика на столицата, тъй като повече от половин милион нейни жители могат да стигнат до него за 10 минути. Освен това всеки влак в метрополната зона на Хелзинки спира на железопътната гара“, заяви Тапио Сало, ръководител на проекта в строителната компания YIT.

В съответствие с целта си за насърчаване на устойчивото развитие и енергийната ефективност ЕС предостави финансиране в размер на 130 млн. евро за строителството на Tripla.

Обща информация

Tърговският център, един паркинг за автомобили и новата железопътна гара Пасила ще бъдат открити през 2019 г.
Cегашната железопътна гара Пасила е втората по натовареност във Финландия
Oбщата площ на Tripla ще бъде 350 000m², като в комплекса ще има:

  • 7000 работни места
  • 250 магазина в търговския център
  • Повече от 400 хотелски стаи
  • 1000 обитатели


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg