EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Еклерите превземат света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еклерите превземат света

mail12:45 | 13.12.2013прегледи 1039 коментарикоментари 0


Сп. Меню
Дизайнерските версии на скромните сладкиши от парено тесто и сладкарски крем тази година пометоха от европейските сладкарници модерните (вече не) макарони.

Всичко започва в Париж, където семплата версия на еклера е първият сладкиш, с който се запознават децата. Класиката изисква хрупкаво тесто, обилие от ванилов крем и бляскава шоколадова глазура. Но както казва Коко Шанел „Модата не съществува само в роклите.“ и в началото на 2013 г. във френската столица се заговаря за новите еклери – с ананаси или мандарини, с лешници или пекан, с нуга или пък със солен карамел и маскарпоне. Бутиковите сладкарници L'Eclair de génie и L’Atelier de l’Éclair са на гребена на новата сладка вълна, която се очаква съвсем скоро да залее Ню Йорк, както направиха преди година френските макарони, като изместиха възродените кексчета. Еклеровата треска обаче вече достигна Токио и Сидни, така че американците очевидно закъсняват.

В увлечението по създаването на нова тенденция освен очарователните сладки еклери в Париж се предлагат и солени варианти с гъши дроб, сьомга или козе сирене, за които Гордън Рамзи в Hell's Kitchen би изревал: „Какво, да ..., си мислите! Еклерите са десерт и трябва да останат такъв!“
Снимка: © L'Eclair de génie


Тагове: еклери, Париж
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg