EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК ще прекрати разследване срещу Google

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК ще прекрати разследване срещу Google

mail16:10 | 22.05.2014прегледи 964 коментарикоментари 0


Предложението на Германия Google да раздели услугите си, за да намали влиянието си в ЕС, е малко вероятно да намери подкрепа в момента, заяви еврокомисарят за конкуренцията Хоакин Алмуния, цитиран от ДПА. Германският министър на икономиката Зигмар Габриел предложи разделяне на Google като краен вариант, ако онлайн търсачката и рекламна компания не може да бъде контролирана чрез по-строга регулация.
В статия, публикувана миналата седмица в германския вестник "Франкфуртер алгемайне", той призова "необузданият информационен капитализъм да бъде овладян". Еврокомисарят Алмуния обаче омаловажи предложението на Габриел.
По думите му тази идея една търсачка да се приема като основно средство, което трябва да бъде отделено от друг вид услуги, не се ползва с мажоритарна подкрепа.
"Така или иначе, ако в бъдеще случаят е такъв, то това ще изисква законодателство. Това не може да се реши чрез антимонополно решение", допълни еврокомисарят. ЕК разследва практиките на Google от 2010 година, след като конкуренти като Microsoft се оплакаха от доминиращата позиция на компанията на пазара на интернет търсенето, припомня ДПА.
През февруари Алмуния заяви, че според него Google взел предвид изразените опасения, че търсачката дава предимство в резултатите си на специализирани услуги като Google Maps, Google Shopping и Google Places, като така възпрепятства конкуренцията и избора на потребителите. Тази седмица Зигмар Габриел и френският му колега Арно Монтбур изпратиха писмо до Алмуния, настоявайки за повече консултации при оценяването на предложенията на Google. Алмуния, цитиран от Франс прес,потвърди намерението си след лятото да прекрати разследването срещу Google злоупотреба с господстващо положение, въпреки новите жалби, внесени през последните дни.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1118