EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕК съгласна руски газ в хъб "Балкан"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК съгласна руски газ в хъб "Балкан"

mail07:10 | 30.07.2017прегледи 12850 коментарикоментари 0


Едропейската комисия е съгласна в газовия хъб "Балкан" да постъпва и руски газ. Това се казва в писмо на комисаря Мигел Канете до енергийния министър Теменужка Петкова, с което "24 часа" разполага.

"В този контекст бих подчертал отново, че Комисията продължава да подкрепя концепцията за ГРЦ Балкан, и че тази подкрепа е тясно свързана с неговия потенциал за гарантиране на диверсифицирани и конкурентни газови доставки. Както неотдавна бе обсъдено при посещението на директор Клаус-Дитер Борхард в София, това би включило както газ от Русия да се транспортира до и търгува в България в съответствие с приложимите правила за вътрешния газов пазар, така и газ от други източници", се казва в писмото на комисаря. То е в отговор на запитване от страна на България дали е допустимо рестартиране на" Южен поток" или други преки пътища за доставка на руски газ за България.

Рестартирането на" Южен поток" трябва да бъде обсъдено заедно и с другите проекти за разширяване на инфраструктурата, пише Канете на Петкова.

Писмото на комисаря потвърждава ангажимента на ЕК към проекта за хъб "Балкан".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg