EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕК се отказва от договор с Астра Зенека?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК се отказва от договор с Астра Зенека?

mail13:40 | 14.04.2021прегледи 1123 коментарикоментари 0


Европейската комисия е взела решение да не подновява договорите за доставка на ваксините срещу Covid-19 на компаниите Johnson & Johnson и AstraZeneca, съобщи в сряда италианския ежедневник La Stampa, позовавайки се на източник от италианското здравно министерство.

"Европейската комисия, в съгласие с лидерите на много от страните от ЕС, реши, че договорите с компаниите, произвеждащи векторни ваксини срещу коронавирус, които са валидни за текущата година, няма да бъдат подновени след тяхното изтичане", написа италианското издание.

Изданието добави, че Брюксел по-скоро ще се съсредоточи върху ваксините срещу Covid-19, използващи РНК технология, като тези на компаниите Pfizer/BioNTech и Moderna. Подобна беше и информацията на Die Welt от предходната седмица.

Междувременно ЕК търси разяснения от компанията J&J относно "напълно неочакваното" съобщение на компанията от вторник за забавяне на доставките на нейните ваксини за ЕС, заяви представител на ЕС пред Ройтерс.

Новината идва след вчерашното съобщение на J&J, че ще забави пускането на своята коронавирусна ваксина в Европа поради опасения, че в редки случаи реципиенти на ваксината могат да развият кръвни съсиреци.

От Европейската комисия отказаха да коментират информацията на италианския вестник „Стампа“, че Брюксел няма да подновява договорите за доставка на ваксини с компаниите „АстраЗенека“ и „Джонсън и Джонсън“.

Пред „Хоризонт“ говорителят Стефан де Кеерсмакер уточни, че институцията запазва отворени всички варианти, за да бъде подготвена за следващите етапи от коронавирусната пандемия.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg