EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК с промени в селскостопанската политика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК с промени в селскостопанската политика

mail13:25 | 19.03.2024прегледи 335 коментарикоментари 0


ЕК представи предложенията си за промени в европейската селскостопанска политика в отговор на исканията на земеделците в ЕС. През последните месеци европейските земеделци протестираха многократно с искане за опростяване на правилата за тяхната работа и за ограничаване на вноса от чужбина, който води до намаляване на техните доходи.

Комисията предлага изменение в правилата за необработваемите площи, така че по-дребните производители да не бъдат ограничавани или глобявани, а да бъдат насърчавани да поддържат такива части от своите ниви.

Предвижда се повече гъвкавост при избора на културите за сеитба и за определяне на правилата за съхраняване на почвите. Държавите от ЕС се предлага да получат повече свобода за одобряване на изключения от правилата на местния пазар.

За земеделците, които обработват площи до 10 хектара, се предвижда намаляване на бюрократичните изисквания. Комисията уточнява, че това засяга 65 на сто от производителите, които получават подкрепа по общата селскостопанска политика на ЕС.

Комисията съобщава, че започва наблюдение на цените на пазара на храните. Предвижда се тя да подкрепи производителите при сключването на договори с продавачите на дребно и с търговските вериги за хранителни стоки. 

ЕК изразява очакване днешните предложения да бъдат обсъдени от Съвета на ЕС по земеделие на 26 март. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg