EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕК: Райънеър да спазва правилата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК: Райънеър да спазва правилата

mail17:40 | 20.09.2017прегледи 10662 коментарикоментари 0


ЕК е призовала нискобюджетния авиопревозвач „Райънеър“ да се съобразява с правата на пътниците от Европейския съюз, във връзка с шокиращото решение на компанията да отмени до 2100 полета, пише британското издание The Daily Express

Авиокомпанията разгневи много пътници, след като обяви плановете си да отменя по 40-50 полета дневно до края на октомври, оправдавайки се, че трябва да изчисти отпуските на персонала си до края на годината.

Преди два дни плановете за почивка и пътуване на повече от 400 хиляди души са провалени заради действията на „Райънеър“ и ЕК я призова да се съобразява с правата на пътниците, включително да изплаща обезщетения.

Говорител на комисията проведе пресконференция в Брюксел, по време на която заяви, че „Авиопревозвачите, опериращи на територията на ЕС, трябва да уважават правилата на общността.“

Според регулациите на Брюксел, пасажерите могат да поискат до 600 евро компенсация, ако техния полет бъде отменен и те не са получили предупреждение за това с две седмици аванс.

„Пътниците, чиито полети са отменени, имат пълен набор от права. Трябва да проверим дали всички те са спазени от „Райънеър“.

„Например, имате право на възстановяване на средствата, ако не сте предупредени две седмици предварително“.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg