EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ЕК разследва Boeing и бразилската Embraer

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК разследва Boeing и бразилската Embraer

mail11:45 | 09.10.2019прегледи 566 коментарикоментари 0


Европейската комисия обяви, че започва "задълбочено разследване" на плановете между американския самолетостроителен гигант Boeing Company и бразилската Embraer за създаване на две съвместни предприятия, като разследването е в резултат на опасения, свързани с конкуренцията.

"Пазарите на пътнически самолети трябва да функционират добре, за да доставят иновативни и ефективни продукти на клиентите на справедлива цена. Ето защо, с нашето задълбочено разследване искаме да гарантираме, че сливанията при компании за пътнически самолети не намаляват значително ефективната конкуренция на цените и разработването на продукти", заяви европейският комисар по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер.

Миналата година двете компании обявиха сделка с 4,2 милиарда долара, според която "Боинг" (Boeing) ще придобие 80 процентен дял в бизнеса с пътнически самолети на бразилската компания Embraer. Сделката беше одобрена от бразилското правителство през януари.

Междувременно, другото джо инвенчър предприятие, което ще бъде контролирано съвместно от Boeing и Embraer, ще се съсредоточи върху предлагането на пазара на военните самолети KC-390 на бразилската самолетостроителна компания.БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg