EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК разседва сливането на Fiat Chrysler & PSA

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК разседва сливането на Fiat Chrysler & PSA

mail18:03 | 19.06.2020прегледи 1123 коментарикоментари 0


Европейският съюз започва задълбочено разследване на сливането на Fiat Chrysler Automobiles N.V. и Peugeot S.A. (PSA), потвърди Европейската комисия в съобщение за пресата.

Антимонополните регулатори в ЕС трябваше да решат до 17 юни дали да одобрят сделката в размер на $50 млрд. по сливането на автомобилните гиганти Fiat Chrysler и Peugeot Citroën Group (PSA).

Комисията отбеляза, че се притеснява, че сливането може да намали конкуренцията в сектора на лекотоварните автомобил под 3,5 тона, особено в 14 държави членки на ЕС.

"Търговските микробуси са важни за физическите лица, за малки и средни предприятия и за големите компании, когато става въпрос за доставка на стоки или предоставяне на услуги на клиенти. Те са растящ и все по-важен пазара в дигиталната икономика, където частните потребители разчитат повече от всякога на услугите за доставка", посочва ЕК.

"Fiat Chrysler и Peugeot SA, с голямото си портфолио от марки и модели, имат силна позиция в търговските микробуси в много европейски страни. Ние внимателно ще оценим дали предложената транзакция ще се отрази негативно на конкуренцията на тези пазари и ще гарантираме, че ще остане здравословен конкурентен пейзаж за всички лица и фирми, които разчитат на търговски микробуси за своята дейност", заяви европейският комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4141