EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК проверява Ryanair

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК проверява Ryanair

mail10:34 | 30.10.2018прегледи 604 коментарикоментари 0


Европейската комисия стартира проверка, за да прецени дали предприетите мерки от германското летище Франкфурт-Хан в полза на "Райнеър" не са в нарушение на правилата на ЕС за държавна помощ, съобщава агенция MarketWatch.

Комисия посочи, че е получил жалба, която описва мерките, предприети от летището в полза на нискобюджетния самолетен превозвач, като нарушение на правилата за държавна помощ.

Разследването ще се съсредоточи върху някои маркетингови споразумения, сключени между германската федерална провинция Rhineland-Palatinate и Ryanair Holdings. Ще бъдат разгледани и някои финансови сделки, сключени между летищния оператор Flughafengesellschaft Frankfurt-Hahn GmbH и самолетната компания в период, когато летищният оператор е бил контролиран от немската държава. Касае се за споразумения, свързани с летищното обслужване, помощ за обучение, финансиране на екипажа и училище за пилоти.

Европейската комисия отбеляза, че е обезпокоена, че тези споразумения може би са предоставили несправедливо икономическо предимство на "Райнеър" спрямо неговите конкуренти.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg