EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК предупреди България заради ж.п. транспорта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК предупреди България заради ж.п. транспорта

mail13:00 | 05.05.2010прегледи 847 коментарикоментари 0


Европейската комисия изпрати днес становище за неправилно прилагане на европейското законодателство по "първия железопътен пакет" в ЕС, съобщава комисията.
България трябва да намери решения, свързани със системата за таксуване на достъпа до железопътните линии. Според директивите за прилагане на първия железопътен пакет, таксите за достъп до тези линии трябва да се определят пряко от извършената влакова услуга.
Правилата на Европейския съюз за таксуване на достъпа до железопътните линии целят да насърчат оптималното използване на железопътната инфраструктура. Липсата на хармонизиране на националното законодателство с европейското може да доведе до определяне на такси за достъп, изключващи пазарни сегменти, и до неоправдана дискриминация между тях, обясни говорител на Европейската комисия.
Изпращането на мотивирано становище е втори етап в наказателна процедура, която Европейската комисия може да предприеме срещу страна от Европейския съюз. Ако комисията не получи приемлив отговор до два месеца, то тя може да бъде започне третия етап от процедурата - дело в Европейския съд в Люксембург.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4187