EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

ЕК предлага нови правила за банковия капитал?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК предлага нови правила за банковия капитал?

mail07:03 | 14.11.2019прегледи 762 коментарикоментари 0


Европейската комисия може да предложи нови правила относно банковия капитал в Европейския съюз до юни 2020-а година, за да въведе реформата, договорена в световен мащаб преди близо две години, заяви еврокомисарят по финансите Валдис Домбровскис, предаде Ройтерс.

Съгласно новите правила, договорени със Съединените щати, и известни като Базел III, "изходната база" би ограничила степента, до която капиталовите изисквания на банката въз основа на собствения банков модел на кредитен риск могат да се различават от начина, по който ще бъдат изчислени при по-консервативен модел, зададен от финансовите регулатори.

Целта е да се увеличи способността на банките да издържат на финансови сътресения.

Валдис Домбровскис заяви, че Европейската комисия има за цел да направи предложение "през второто тримесечие на 2020 година", за да превърне тази реформа в законодателството на ЕС.

Той призова регулаторните органи на САЩ и на другите основни партньори да приемат ключовите елементи от Базелската реформа.

Европейският комисар също така каза, че ЕС няма да приложи правилата преди края на 2026 година, използвайки изцяло преходния период, договорен с глобалните партньори.

Домбровскис призова банките да дадат своя принос преди да бъде въведена самата реформа.

"Благоразумните правила биха могли да благоприятстват "зелените" инвестиции и кредити, като се имат предвид благоразумните съображения", посочи той и добави, че реформата ще вземе предвид "европейските специфики", за да се избегнат увеличени капиталови изисквания, които имат непропорционално отрицателно въздействие върху някои специфични сектори, бизнес модели или дейности.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg