EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК подозира 5 големи телекома

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК подозира 5 големи телекома

mail12:10 | 15.03.2012прегледи 434 коментарикоментари 0


Европейската комисия, която следи за конкуренцията в Европейския съюз, е поискала информация от пет големи европейски телекомуникационни оператора за "условията за стандартизация на бъдещите мобилни услуги", предаде Франс прес.
От кабинета на европейския комисар за конкуренцията Хоакин Аллмуния уточниха, че става въпрос за Deutsche Telekom, France Tеlеcom, Telefоnica, Vodafone и Telecom Italia.
Асоциацията от оператори SMA също е визирана. Исканата информация се отнася до начина, по който става стандартизацията на бъдещите мобилни комуникационни услуги, посочва комисията. В. "Файненшъл таймс" писа, че ЕК подозира споразумения между компаниите в резултат на периодичните срещи от 2010 година между техните ръководители. Тези срещи според изданието са посветени например на хармонизирането на технологичните платформи или предизвикателствата, пораждани от големи групи като Google и Apple. Запитването е отправено под формата на въпросник, отбеляза Антоан Коломбани, говорител на Хоакин Алмуния, подчертавайки, че не е започнало официално разследване. Източник, близък до предварителното проучване посочи, че въпросникът се отнася до рекламните услуги за смартфони или разплащателните услуги със смартфони.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg