EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

ЕК подкрепи трети лъч на метрото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК подкрепи трети лъч на метрото

mail11:31 | 01.03.2013прегледи 1167 коментарикоментари 0


Европейската комисия ще подкрепи проекти на София за финансиране през следващия програмен период 2014-2020г. Това стана ясно при проведени работни срещи на кмета на София Йорданка Фандъкова с Валтер Дефа – генерален директор на Главна дирекция «Регионална политика» на ЕК и Джордж Кремлис, ръководител на Главна дирекция «Околна среда» на ЕК.

Кметът на София Фандъкова представи пред ръководителите на двете дирекции на ЕК разработени проекти на Столична община, с които има готовност да кандидатства за европейско финансиране от 2014г. Едни от най-големите и важни за града проекти са – изграждане на третия лъч на метрото, втората фаза на Интегриран проект за столичен градски транспорт, възстановяване на централна градска част по Интегриран план за градско възстановяване и развитие и проекти за въвеждане на мерки за енергийна ефективност.
Кметът на София запозна представителите на ЕК и с подготвения проект за изграждане на инсталация за производство на електрическа и топлинна енергия в "Топлофикация-София" за оползотворяване на RDF гориво. Новата инсталация ще позволи намаляване на консумацията на газ от „Топлофикация София” с над 10%. Предвижда се производството на 70 мегаватчаса топлинна енергия и 80 мегаватчаса електрическа енергия. По този начин ще намалеят разходите за производство на топлинна енергия.
Кметът на София Йорданка Фандъкова е в Брюксел по покана на еврокомисаря по Регионално развитие Йоханес Хан и участва в среща «Европейската комисия диалог с кметовете на столиците на Европейския съюз». Във форума столичният кмет заедно с кметовете на големите европейски градове обсъди въпроси за ролята на столиците като двигател на икономическото развитие на страните за справяне с големите предизвикателства на бъдещето, за изваждане от кризата на Европа, както и за значението на столиците за постигането на целите на ЕС, особено в контекста на стратегията Европа 2020.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4258