EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ЕК осъди цензурата над Тръмп

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК осъди цензурата над Тръмп

mail13:42 | 14.01.2021прегледи 587 коментарикоментари 0


В Еврокомисията осъдиха блокирането на профилите на американския президент Доналд Тръмп, от страна на социалните медии. Според заместник-ръководителя на Европейската комисия Вера Йоурова, това е цензура от страна технологичните гиганти. По-рано Туитър и Фейсбук обявиха безсрочно замразяване на акаунтите на Тръмп, обвинявайки го в подстрекателство към насилие. По-късно и ютуб последва примера им.

 Еврокомисията осъди действията на технологичните гиганти спрямо президента на САЩ Доналд Тръмп. Вера Йоурова, заместник-ръководител на институцията, заяви, че способността на корпорациите, които притежават социални мрежи, да заставят да замълчи американския президент на основание на неясни критерии, може да застраши свободата на словото.

В сряда администрацията на You Tube премахна последното видео и спря за 7 дни възможността за публикуване на видеоклипове от официалния акаунт на Тръмп. По-рано Tуитър обяви, че завинаги е затворил достъпа до личния профил на Тръмп, заради нарушаването на правилата му, както и поради опасенията, че той може да се опита да предизвика нови вълнения. Той беше лишен от възможността да пише във Фейсбук и Инстаграм преди изтичането на правомощията му.

Макар да вярвам, че безотговорното подбуждане на Тръмп към насилие заслужава отговор, ясно е, че не можем да продължаваме така. Фактът, че технологичните компании могат да накарат да замълчи настоящия президент на САЩ въз основа на неясни критерии и без надзор, може да бъде опасно за свободата на словото, каза Йоурова.

Според нея са необходими по-строги мерки за регулиране. Йоурова отбеляза, че наскоро въведените законопроекти в ЕС за регулиране на дейността на технологичните платформи Digital Services Act и Digital Markets Act ще повишат отчетността на онлайн платформите и ще изяснят правилата за премахване на незаконно съдържание, но на новите правила ще отнеме време, за да започнат да действат, а трябва да се действа сега./ТВ Европа

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1960