EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК одобри финансиране по „JESSICA“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК одобри финансиране по „JESSICA“

mail10:30 | 21.12.2012прегледи 620 коментарикоментари 0


Европейската комисия публикува официално решение във връзка с предоставянето на държавна помощ по схема “JESSICA”, с което дава „зелена светлина” за стартиране финансирането на одобрени от фондовете за градско развитие проекти.
В съобщение до медиите комисията изразява становището, че редът и условията по схемата са съобразени с разпоредбите на чл. 107, ал. 3 от Договора за функционирането на ЕС (ДФЕС), който регламентира отпускането на държавна помощ за развитието на икономически региони, при условие че не се нарушава принципа на свободна конкуренция и няма неблагоприятно въздействие върху търговията между държавите членки.

Помощта се счита за необходима и пропорционална в съответствие с методологията за „Справедлива норма на възвращаемост“, с която се определят стимулите, необходими за привличане на частни инвеститори в проекти за градско развитие.
Във връзка със схемата, отделните проекти трябва да приложат собствен бизнес план, предвиждащ възстановяване на вложената публична инвестиция. Професионалните управители на фондовете следва да защитят в своята инвестиционна стратегия целесъобразността и ефективността на взетите инвестиционни решения с цел осигуряване на финансовата стабилност на фондовете.
Решението на комисията е достъпно на следния линк./Източник: Единен информационен портал „Структурни фондове на ЕС”
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg