EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК одобри сливане в сектора за газове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК одобри сливане в сектора за газове

mail18:10 | 22.08.2018прегледи 651 коментарикоментари 0


ЕК одобри планираното сливане между германския доставчик на газове за промишлеността Линде (Linde) и американския му конкурент Праксеър (Praxair) при условие, че компаниите продадат части от бизнеса си, за да не се допусне пазарна доминация, предаде ДПА. 

Планираната сделка, обявена през юни 2017 година, ще създаде нов лидер в сектора с обща пазарна стойност над 70 млрд. долара. Тя обаче също така ще намали конкуренцията при доставките на няколко газа с важно значение като кислород и хелий, отбелязва ЕК. 

Праксеър и Линде са две от четирите най-големи компании в света, осигуряващи промишлени, медицински и специализирани газове. 

Газовете, като кислород и хелий, са същностен компонент за широка гама продукти, от които се нуждаем и използваме във всекидневието си, каза еврокомисарят за защита на конкуренцията Маргрете Вестагер. Като примери тя посочи използването на кислород в стоманодобива и медицинските газове, необходими на болниците. 

За да продължи със сливането, Праксеър трябва да продаде целия си европейски бизнес с газове и да прехвърли дела си от италианско смесено дружество на партньора си, указва Еврокомисията. Европейските договори за доставка на хелий също трябва да бъдат прехвърлени. 

Комбинираните мерки напълно ще отстранят припокриването между дейността на двете компании в Европа, отбелязва ЕК. 


Тагове: сливане, ЕК
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150