EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК обеща промяна при вноса на зеленчуци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК обеща промяна при вноса на зеленчуци

mail15:40 | 21.02.2011прегледи 799 коментарикоментари 0


Българският министър на земеделието и храните Мирослав Найденов се срещна в Брюксел с еврокомисаря по здравеопазването и въпросите на потребителите Джон Дали и директора на Главна дирекция "Здравеопазване и защита на потребителите" (ГД-САНКО) Мария Паула Корадо, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните (МЗХ).
Министър Найденов ги е информирал лично за намерените по-високи от допустимите норми по европейските стандарти за наличие на пестициди в домати, краставици и пипер, внесени от Йордания.
Представителите на Европейската комисия са се ангажирали да инициират промяна в регламентите за вноса на зеленчуци в ЕС от трети страни, като Йордания ще бъде включена в списъка за наблюдение на количествата пестициди в партидите.

Българският министър на земеделието и храните Мирослав Найденов се срещна и с министъра на земеделието и развитието на селските райони на Румъния Валериу Табара в Брюксел по повод координиране на действията между двете страни за изравняване на субсидиите още през 2014 година, а не през 2016 година. Двамата министри се договориха да поставят заедно въпроса пред Европейската комисия.
Министър Найденов и министър Табара се разбраха да бъде проведена четиристранна среща между ЕК, България, Румъния и Унгария като председател на ЕС, на която да бъдат обсъдени проблемите в България и Румъния с предприсъединителната програма САПАРД.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg