EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК обеща да не намалява средствата за КФ и ОСП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК обеща да не намалява средствата за КФ и ОСП

mail15:35 | 20.06.2023прегледи 570 коментарикоментари 0


Европейската комисия ще публикува преглед на Многогодишната финансова рамка на Европейския съюз - документът, който определя горните граници на разходите на Съюза от 2021-ва до 2027 г.  Това съобщи европейският комисар за бюджет и администрация Йоханес Хан на среща с министър-председателя акад. Николай Денков. 

Очаква се да бъде направено и предложение за ревизия. Тя обаче няма да засяга средствата, предвидени за Кохезионния фонд и Общата селскостопанска политика.

Междинният преглед на Многогодишната финансова рамка се налага от множеството кризи, които нямаше как да бъдат предвидени при нейното приемане през 2020 г. – последиците от пандемията от COVID-19, войната в Украйна и свързаната с тези две събития инфлация, обясни еврокомисарят. 

Предвижда се да се създадат нови финансови инструменти. Европейската комисия ще предложи например Европейски фонд за суверенитет, който да финансира компании с дейност в стратегически за ЕС области.

Целта е да се ускори индустриалното и технологично развитие на Европа в сфери с висок потенциал като зелените и биотехнологиите, прехода към цифрова икономика. Очаква се също да бъде въведена по-голяма гъвкавост при използването на средствата от Европейския фонд за регионално развитие. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg