EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК насърчава услугата "на едно гише"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК насърчава услугата "на едно гише"

mail15:10 | 13.01.2012прегледи 391 коментарикоментари 0


Развиването на бизнес в повече от една държава членка често означава отношения с няколко данъчни администрации на различни езици. Спазването на множество задължения по ДДС може да бъде трудно и скъпо за дружествата. Одобреното днес предложение за обслужване "на едно гише" е първа стъпка към обслужването за всички услуги, предоставяни по електронен път, от което бизнесът ще може да се възползва от 1 януари 2015 година.
Подходът обслужване "на едно гише" ще бъде приложен най-напред за електронната търговия, разпръсквателните и телекомуникационните услуги. В бъдеще Комисията ще работи за разширяване на обслужването "на едно гише", така че да обхване и други стоки и услуги.
В приетото неотдавна съобщение на Комисията за бъдещето на ДДС се подчертава, че приоритет е пълното обслужване на едно гише - мярка, предложена в плана на Комисията за намаляване на административната тежест. Днешното предложение е свързано с различни аспекти - обхвата на схемата, задълженията за отчитане, възстановяването на ДДС, валути, плащания, извлечения и т.н, за които са необходими общи правила. Прилагането от 1 януари 2015 г. на обслужване "на едно гише"У за доставчиците на телекомуникационни, разпръсквателни и електронни услуги в ЕС за потребителите ще бъде голяма крачка към опростяване на правилата за ДДС в ЕС.
Обслужването "на едно гише" ще позволи на предприятията да декларират и плащат ДДС в държавата членка, в която са установени, а не в държавата членка, от която е техният клиент. Системата за обслужване на едно гише, която понастоящем се прилага само за доставчици на електронни услуги, които не са от ЕС, е в процес на разширяване, за да обхване предприятия от ЕС и разпръсквателни и телекомуникационни услуги. Намерението в бъдеще е обслужването на едно гише да обхване още по-голям кръг от дейности, включително доставката на стоки.
Одобреното днес от Комисията предложение е първа стъпка към мащабна работна програма, която ще доведе до навременно и успешно прилагане на новата схема. Комисията призова всички членки да одобрят тези мерки през 2012 година.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1044