EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК награждава бизнеса за схеми за околната среда

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК награждава бизнеса за схеми за околната среда

mail16:26 | 01.12.2009прегледи 633 коментарикоментари 0


Юробанк И Еф Джи спечели наградата EMAS 2009 (Схемата за управление по околната среда и одитиране на Европейския съюз) за Гърция. Наградата се връчва ежегодно, като конкурсът се организира от  Европейската комисия. С EMAS се отличават компаниите, които  прилагат модерни екологични политики. Тези награди са най-голямото отличие за управление на околната среда, което европейска организация може да получи. 

Темата на конкурса тази година беше свързан с процеса на снабдяване и процедурите за „зелени” поръчки. Конкурсът изследва практиките, внедрени от бизнеса за управление на политиката и „зеления” профил на поръчките, отношенията му с неговите доставчици като цяло и изпълнението на международните стандарти, свързани с екологичната политика.

32 компании от 12 страни-членки на ЕС участваха в конкурса тази година. Участниците  бяха избрани от съответните държавни органи в национални съревнования, предшестващи европейските. Изборът Юробанк И Еф Джи да представя Гърция е направен от гръцкото Министерство на околната среда.

Юробанк И Еф Джи е единствената гръцка банка, регистрирана в европейския регистър на бизнес организациите, прилагащи EMAS регулациите от 69-те организации от всички сектори, сертифицирани по Схемата за управление по околната среда и одитиране.
 Групата е представена у нас чрез Пощенска банка. През септември тя получи наградата за „Етичност и отговорност към заинтересованите страни” в конкурса за социална отговорна компания на годината. В началото на годината българският трезор спечели първо място в категорията „Инвестиция в околната среда” за своята дългосрочна социално-отговорна програма „Кристална чисто Панчарево” на Шестите годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg