EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК нe знае за високия бюджетен дефицит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК нe знае за високия бюджетен дефицит

mail15:15 | 12.04.2010прегледи 780 коментарикоментари 0


Европейската комисия не е получила досега официална информация от България за по-голям дефицит в държавния бюджет, свързан с по-големи държавни разходи през миналата година, заяви говорителят на комисията Амадеу Алтафадж, цитиран от БТА.
Оценката на Европейската комисия за финансовото състояние на България, съдържаща се в последната конвергентна програма за страната ни, остава в сила. При изготвянето на новите оценки за страните в Европейския съюз може да има промяна, но това ще
зависи от изпратената от България информация, добави той.
Очакваме официална информация от българското правителство.
По тази причина сега не може да се каже каква ще е следващата оценка за България, изтъкна Амадеу Алтафаж.
Новината за по- високия от предвиденото бюджетен дефицит беше съобщена в петък (9 април 2010 г.) на специална пресконференция в Министерски съвет от българския министър- председател Бойко Борисов. Заради по- високия бюджетен дефицит, България ще се откаже да кандидатства и в еврозоната, съобщи още премиерът на България.
По думите на финансовия министър Симеон Дянков има голяма вероятност към България да тръгне наказателна процедура за свръхдефицит през 2008 г. В петък Дянков коментира още, че това означава мониторинг, всеки шест месеца доклади. Освен това ни отдалечава от членството ни в ERM ІІ през тази година, към което се стремим, посочи министърът.
Съмненията за натрупания по- висок дефицит правителството доброволно ще ревизира бюджетите за 2008 и 2009 г., съобщи още вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.
Ревизията се налага заради анексите по около 150 договора от 13 министерства, посочи Дянков. Тези анекси имат фискално отражение върху бюджетите от предишните години, обясни той.
Общата стойност на договорите е 2,150 млрд. лева, информира още в края на миналата седмица министър Дянков.


 

 

 


Тагове: дефицит, бюджет
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4225