EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ЕК иска по-голяма цифрова търговия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК иска по-голяма цифрова търговия

mail15:46 | 14.06.2019прегледи 989 коментарикоментари 0


България, Унгария, Румъния и Полша трябва да наваксат изоставането в цифровизацията на търговията. Това сочат данни, представени от Европейската комисия. Отчита се, че в ЕС бизнесът става все повече електронен, но цифровата търговия бележи слаб ръст. Най-добре в тази област се представят Ирландия, Холандия, Белгия и Дания, показват данните.

Расте делът на дружествата, които използват социалните мрежи за подобряване на дейността си - от 15 на сто през 2013 г. до 21 на сто днес. Малките и средните дружества не повишават продажбите си онлайн в последните години и едва 17 на сто се възползват от тази възможност, добавя комисията.

За последните пет години се наблюдава повишение със седем процента в броя на гражданите, които използват интернет за общуване с администрацията. В ЕС 83 на сто от хората използват интернет поне веднъж седмично, но 11 на сто никога не са били онлайн. Най-чувствително повишение се наблюдава в броя на потребителите, които използват интернет за разговори или гледане на видео.

Всеки трети трудоспособен гражданин на ЕС няма дори основни цифрови умения, показват данните. Същевременно се отбелязва, че повечето работни места днес предполагат поне основни цифрови познания. Отчита се, че постоянно нараства броят на домакинствата, свързани с високоскоростен интернет.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886