EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕК иска енергоспестяващи сешоари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК иска енергоспестяващи сешоари

mail15:33 | 10.11.2016прегледи 1490 коментарикоментари 0


Европейската комисия определи шест типа електрически продукти, при които би искала да бъде понижен разходът на електроенергия като част от усилията за постигане на климатичните цели на ЕС. Сред тези продукти са електрическите кани и сешоарите за ръце, посочи заместник-председателят на ЕК Франс Тимерманс, цитиран от "Ройтерс "и БТА.

Плановете за законодателство за т. нар. еко-дизайн ще бъдат оповестени по-късно тази година, след което Еврокомисията ще преговаря с производители и браншови организации преди новите продукти да стигнат до пазара.

Политиката за еко-дизайн често е критикувана от евроскептиците като пример за намесата на Брюксел във всекидневния живот на хората.

Тимерманс обаче заяви, че това законодателство е необходимо, за да бъдат постигнати амбициозните цели за борба с климатичните промени, договорени преди година в Париж от близо 200 държави.

Освен електрическите кани и сешоарите за ръце се очаква новите правила за пестене на енергия да засегнат асансьори, соларни панели, строителната автоматизация и контролни системи, както и хладилните камиони.

Според Европейската потребителска организация (BEUC) чрез вече въведените инициативи за еко-дизайн като електроспестяващи крушки и по-ефективни сушилни потребителите пестят от електричество около 330 евро годишно.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101