EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ЕК: Да се увеличи пенсионната възраст

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК: Да се увеличи пенсионната възраст

mail13:10 | 18.07.2017прегледи 11659 коментарикоментари 1


През следващите 40 години трудоспособното население в Европа ще намалява драстично, предупреди в доклад Европейската комисия (ЕК). Това означава, че в бъдеще ще има по-малко хора, които да плащат социално-осигурителни вноски, отколкото е броят на пенсионерите.

За да се запази стабилността на пенсионните системи, институцията призова 28-те държави за повишаване на пенсионната възраст, стана ясно от комисаря по социалните въпроси Мариан Тейсен:

В момента средно четирима души работят, за да издържат един пенсионер. През 2060 г. този брой ще падне наполовина – за всеки пенсионер ще работят едва двама души. Това означава, че трябва да ангажираме повече хора на пазара на труда. Трябва да дадем възможност на гражданите, които живеят по-дълго и са в добро здраве, да работят по-дълго. В противен случай ще имаме проблеми с финансирането на пенсионните системи и други пера на социалното осигуряване.

ЕК препоръчва също на правителствена национални мерки за насърчаване на раждаемостта и прием на мигранти./БНР


 
Коментари
 
дефевфцв - 17-07-2017 г. 21:58:07

Какво ли ни е приготвенона нашето поколение. Родителите ни съградиха Европа отруйни след войната, сега ще ние пък ще работим до гроб ограбвани и изнасилвани от арабско-негроидни банди. Светът е уреден така. А кой ли ще работи след това? Черните мигранти? съмнявам се. Но не ни е и работа. Лошото е че някои от нас имат и деца и за тях очевидно ще бъде по-зле и от нашето.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg