EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК: Гугъл нарушава правила на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК: Гугъл нарушава правила на ЕС

mail09:03 | 21.04.2016прегледи 847 коментарикоментари 0


Европейската комисия уведоми "Гугъл" за своето предварително становище, че дружеството е в нарушение на антитръстовите правила на ЕС и злоупотребява със своето господстващо положение чрез налагане на ограничения на производителите на устройства за Андроид и на операторите на мобилни мрежи.

Предварителното становище на Комисията е, че "Гугъл" е приложил стратегия за мобилните устройства с цел да запази и укрепи господстващото си положение в сферата на общото търсене в интернет, съобщиха от ЕК.

Комисар Маргрете Вестегер, която отговаря за политиката в областта на конкуренцията, заяви: „Наличието на конкурентен сектор на мобилния интернет е от все по-голямо значение за потребителите и предприятията в Европа. Въз основа на нашето досегашно разследване считаме, че поведението на "Гугъл" лишава потребителите от по-широк избор на мобилни приложения и услуги и възпрепятства иновациите от страна на други участници, което е в нарушение на антитръстовите правила на ЕС. Тези правила важат за всички дружества, осъществяващи дейност в Европа. "Гугъл" сега има възможността да отговори на опасенията на Комисията“.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg