EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК: Границата Дания-Германия-Швеция сигурна!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК: Границата Дания-Германия-Швеция сигурна!

mail14:50 | 18.07.2011прегледи 754 коментарикоментари 0


Експертите на Европейската комисия, които бяха изпратени за проверки на въведения едностранно от Дания митнически граничен контрол в зоните, съседни с Германия и Швеция, не са установили основания за предприетите мерки. Това се посочва в съобщение на ЕК.
Въпреки че като метод за предприемането на проверки Копенхаген бе посочил анализа на риска, експертите са установили, че митническите служители не разполагат с ясни инструкции. В допълнение се отбелязва, че не е обособена система за докладване на броя на проверките и резултатите от тях. За съжаление мисията не успя да достигне до отговорите, които търсим, се посочва в изявление по този повод на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом. Тя добавя, че тревогите от взетото от датските власти решение се запазват. По нейните думи предприетите действия не отговарят на европейското право, както и на изискванията по договора от Шенген. Малмстрьом посочва, че е задължение на датските власти да докажат необходимостта от предприетите проверки, които се
отразяват на свободното движение на хора, стоки и услуги. Комисарят уточнява, че ЕК е изпратила до властите в Копенхаген писмо, с което изразява очакване за допълнителни разяснения. Малмстрьом заявява, че резултатите от проверката правят още по-необходим диалогът с Дания, както и обособяването на система на контрол на предприетите действия и докладване в Брюксел. Според нея не е изключено да се наложат допълнителни проверки от европейски експерти.
ЕК няма да се поколебае да използва всички средства, с които разполага, за да осигури свободното движение стоки, услуги и хора, както и пълното прилагане на европейското право, допълва Малмстрьом.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg