EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕК глоби Фейсбук със 110 млн. евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК глоби Фейсбук със 110 млн. евро

mail16:15 | 18.05.2017прегледи 1157 коментарикоментари 0


Европейската комисия глоби социалната мрежа Фейсбук със 110 милиона евро, защото е дала подвеждаща или невярна информация за закупуването на приложението "Уотсъп", съобщи Франс прес. Решението ни е ясно послание към всички компании, че трябва да спазват европейските правила за сливане, включително предоставянето на коректна информация, заяви еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер. 

Европейският регулатор е установил, че при сключване на сделката за 19 милиарда долара през 2014 година социалната мрежа е заявила, че няма да може да осигури автоматично прехвърляне на профилите на потребителите в приложението и обратно. През 2016-а обаче от "Уотсъп" пуснали ъпдейти на приложението, чрез които ползвателят може да свърже телефонния си номер с профила си във Фейсбук. От ЕК твърдят, че компанията е била наясно с тази възможност още при сключване на сделката. 

Най-високата глоба, налагана досега на медийния гигант, е от американски съд и е в размер на 500 млн. долара за кражба на софтуер. Социалната мрежа беше санкционирана и със 150 хил. евро от френските власти заради недостатъчна защита на личните данни на потребителите. /БНР


Тагове: ЕК, Фейсбук, глоба
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg