EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕИБ спира продажбата на имоти на Saab

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕИБ спира продажбата на имоти на Saab

mail16:20 | 26.04.2011прегледи 651 коментарикоментари 0


Изпитващият финансови трудности шведски автомобилостроител Saab заяви днес, че планът му за набиране на средства чрез продажба на недвижимо имущество е затруднен, а производството в основния му завод в западната част на Швеция остава спряно, съобщават световните агенции. Като пречки пред плана за финансиране компанията посочи "допълнителните условия" поставени от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), отбелязва ДПА. В началото на миналата седмица шведското правителство одобри схемата. Шведската служба за националния дълг съобщи, че е приела да се откаже от дяловото си участие в недвижимата собственост на Сааб. Държавната подкрепа бе необходима, тъй като недвижимите имоти, които се планира да бъдат продадени, бяха използвани като допълнителни гаранции по кредит от 400 млн. евро (562 млн. д.), отпуснат от ЕИБ.
Автомобилостроителната компания, която среща затруднения да плаща на доставчиците си, досега е изтеглила 217 млн. евро от кредита на ЕИБ и според плана ще използва най-много 280 млн. евро.
Сааб и нейният собственик Спайкър (Spyker) обсъждат и други възможности за "допълнително финансиране", включително от китайски автомобилостроител, чието име не се посочва. Двете компании обаче все още не са поели конкретни ангажименти. Руският инвеститор Владимир Антонов, който заяви интереса си да купи дял от Сааб, все още очаква предложението му да бъде одобрено, припомня ДПА.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg