EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Единни договори при продажби в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Единни договори при продажби в ЕС

mail09:00 | 12.10.2011прегледи 639 коментарикоментари 0


Европейската комисия предложи днес незадължително общо европейско право за продажбите, което ще спомогне за премахването на бариери пред търговията в единния пазар и увеличава ползите от него за потребителите и предприятията. То ще улесни търговията, като предложи единен набор от правила за трансгранични договори във всички 27 страни от ЕС, съобщи представителство на Европейската комисия в България.
Ако търговците предлагат продуктите си на базата на общото европейско право за продажбите, то потребителите ще разполагат с възможността да изберат удобен за ползване европейски договор, който им предоставя високо равнище на закрила само с едно кликване на мишката. Предложението на Комисията трябва да бъде одобрено от държавите членки на ЕС и от Европейския парламент, който вече изрази безрезервната си поддръжка по въпроса с гласуване по-рано тази година. Въпреки успеха на единния пазар на ЕС в него все още съществуват бариери пред трансграничната търговия. Много от тях са следствие на различията в правото на продажбите между 27-те държави членки. Тези различия правят продажбите в чужбина сложни и скъпи, особено за малките предприятия. Търговци, които са възпирани да извършват трансгранични сделки поради пречки, свързани с договорното право, пропускат всяка година потенциална печалба в размер най-малко на 26 млрд. евро от търговия в рамките на ЕС. Междувременно 500 милиона потребители в Европа се лишават от по-големия избор и по-ниските цени, с които иначе биха разполагали, защото по-малко предприятия предлагат трансгранични оферти, особено в по-малките национални пазари, сеотбелязва в съобщението.
"Незадължителното общо европейско право за продажбите ще спомогне да се даде тласък на единния пазар, двигателят за икономически растеж на Европа. То ще предостави на предприятията лесен и евтин начин да разширят търговската си дейност на нови пазари в Европа, като същевременно предостави на потребителите по-изгодни оферти и високо равнище на закрила", заяви заместник-председателят Вивиан Рединг, еврокомисар по правосъдието. "Вместо да замести националното законодателство, днес Европейската комисия предприема иновативен подход, основан на свободен избор, субсидиарност и конкуренция."Общото европейско право за продажбите премахва съществуващите бариери пред търговията в единния пазар и увеличава ползите от него за потребителите и предприятията.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg