EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Един работен ден през...2053

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Един работен ден през...2053

mail08:15 | 09.12.2013прегледи 1270 коментарикоментари 0


След 40 години почти всички заводи ще бъдат пълни с роботи, тежкият ръчен труд ще бъде малко, началници няма да има, а понятията "Отивам на работа" и "Офис" ще бъдат отживелица, пише в. "Фигаро".
Изданието базира прогнозите си на мнения на експерти в областта на трудовото право и на подбора на персонала. През 2053 г. хората ще работят по-дълго, но периодите на заетост ще бъдат по-кратки. Излизането в пенсия няма да съществува и всеки ще има възможност да се труди колкото си поиска. Роботите ще поемат по-голямата част от тежкия физически труд.
zoom_sss

След 40 години хората няма да имат нужда да ходят до определена сграда или помещение, за да работят. Благодарение на новите технологии те ще могат да упражняват професията си от вкъщи, от парковете, от ресторантите, от превозните средства. Шефове също няма да има и всички служители ще имат право на глас при взимането на решения.

През 2053 г. служителите ще имат възможност и да редуват професиите, както и длъжностите. Но след 40 години новите технологии ще позволят и по-строг контрол на тружениците. Според някои прогнози компютрите ще могат да разпознават кога хората водят лична кореспонденция или ровят в интернет за лични нужди и ще приспадат това време от полагащата се заплата. На служителите, които работят надомно, може да се инсталира и чип в предната част на ръката, който ще позволи на техния работодател да следи техните действия в реално време.


 малка снимка:freedigitalphotos.net


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886