EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Египет блокира 21 сайта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Египет блокира 21 сайта

mail12:33 | 26.05.2017прегледи 1439 коментарикоментари 0


Египетските власти забраниха 21 уeбсайта, включително основния сайт на катарската телевизия "Ал Джазира" и на телевизия на египетската опозиция, излъчваща от Турция, с аргумента, че "подкрепят тероризма", предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на местни медии и източници от службите по сигурността.

Египет отдавна обвинява "Ал Джазира", че подкрепя забраненото движение "Мюсюлмански братя", което властите обвиняват за насилието след отстраняването му от властта през 2013 г., когато военните свалиха избрания президент ислямист Мохамед Морси след масови протести срещу управлението му.

Недостъпни са също сайтовете на базираната в Турция телевизия "Аш Шарк" и на египетската независима медия "Мада Маср", публикувала разследвания на случаи на корупция.

Цитиран от информационна агенция МЕНА висш източник от сферата на сигурността каза, че уебсайтовете, сред които има и базирани в чужбина медии като "Маср ал Арабия", за които правителството твърдят, че се финансират от Катар, са блокирани, тъй като публикуват "съдържание, което подкрепя тероризма и екстремизма или разпространява лъжи", посочи МЕНА.

Според цитирания от египетската агенция източник срещу блокираните сайтове ще бъдат предприети правни действия.

/БТА


Тагове: Египет, сайтове
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014