EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Евросубсидии изплащани от януари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Евросубсидии изплащани от януари

mail09:15 | 27.10.2010прегледи 1644 коментарикоментари 0


Изплащането на европейските субсидии за единица площ ще започне след Нова година, а не от 1 декември тази година, обяви изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Светослав Симеонов. Той коментира, че фондът и земеделското министерство търсят всякакви начини за по-бързото започване на плащането на средствата. Плащанията няма да започнат преди да бъде обновена ортофотокарта за земеделските площи, каза Димитров. Той бе категоричен, че с Европейската комисия е съгласуван план, по който се работи и той не може да бъде нарушен.
МЗХ е отчело, че има изпреварване на предвиденото като срокове по заснемането и вероятно плащанията ще бъдат след Нова година. "Всяко плащане е свързано с някакви условия, а те в случая са изработване на ортофотокартата, нейното признаване, за да няма санкции от ЕК", коментира Цветан Димитров. Той добави, че ако това актуализиране е беше станало през 2008 и 2009 г. а не сега, и България е можела да поиска авансово плащане на директните субсидии за обработване на площ.
Димитров каза още, че в момента е изработена държавната помощ за възстановяване на акциза на горивата за земеделски нужди, но страната ни не е получила нотификация за това. Държавната помощ е изпратена в Министерството на финансите, защото това е от техните компетенции. Около 70 млн. лева, колкото са парите за възстановяване на акциза, са включени в плащанията на хектар, в предвидените за национални доплащания към преките евросубсидии от 300 млн. лв. от бюджета за 2011, уточни Димитров. След като получим нотификацията от ЕК, парите за акциза на горивата може да бъдат отделно плащани.
Разглеждането на нотификациите продължава от 6 до 8 месеца. Земеделският заместник-министърът заяви, че преди Нова година ще започне и плащането на около 74 млн. лв. на животновъдите по схемата за глава животно

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150