EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европейците почти подкрепят ЕСМ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейците почти подкрепят ЕСМ

mail10:30 | 14.09.2012прегледи 469 коментарикоментари 0


Германското обществено мнение е разделено по равно за това дали внасянето на пари в спасителните фондове на еврозоната е добра идея, сочи публикувано днес водещо годишно изследване, цитирано от ДПА.
Изследването е на Германския фонд Маршал на САЩ, известен още като Джърман Маршал фънд (German Marshall Fund) - вашингтонски мозъчен тръст за насърчаване на трансатлантическите отношения - и е бе представено от двете страни на Атлантика  часове след като конституционният съд на Германия подкрепи новия спасителен фонд в Европа - Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ).
От анкетираните германци 49 процента са готови да внасят пари в такива фондове, за да подкрепят по-слаби членки на еврозоната, докато 48 процента са против идеята, сочат резултатите от проучването. Миналата година 50 процента бяха "за", а 47 процента "против".
В 12-те страни членки на ЕС, включени в изследването - Германия, Франция, Италия, Холандия, Испания, Португалия и Словакия от еврозоната, както и Великобритания, Полша, Швеция, България и Румъния, които не са част от валутния съюз - 54 процента от анкетираните са подкрепили инициативата, което с 6 процентни пункта по-малко спрямо 2011 година. Резултатите сочат също слабо желание сред обществеността за преотстъпване на надзорни правомощия на властите в ЕС във връзка с националните бюджети - едно от предпочитаните от Берлин решения за европейската дългова криза.
От интервюираните европейци 57 се противопоставят на това предложение, като само 37 процента го подкрепят. Изключение прави Германия, където 53 процента са го подкрепили, а 45 процента - не. Във всяка страна са били анкетирани по около 1000 души, включени в изследването, което е направено в периода 2 - 27 юни.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg