EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европейците искат повече информация за икономическото развитие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейците искат повече информация за икономическото развитие

mail19:14 | 19.10.2009прегледи 336 коментарикоментари 0


Девет от всеки десет европейци подкрепят оказване на помощи от Европейския съюз за страни от третия свят, като обхваналата европейските страни криза не се отразява  върху общественото одобрение за тази помощ, са основните изводи в проучването на службата  Евробарометър "Помощ за развитие по време на икономически сътресения".
Около 90 на сто от европейците смятат, че оказваните помощи за развитие са  важни, 72 на сто подкрепят изпълнението или надхвърлянето вече поетите ангажименти за отпускане на помощи за развиващите се страни, а 61 на сто са убедени, че Европейският съюз може даде положителен принос към дебата за глобалното
развитие.
"Европейците разбират все по-добре защо развитието е важно. Те желаят националните медии да отразяват в по-голяма степен въпросите, свързани с развитието", заяви Маргот Валстрьом, заместник-председател на Комисията и комисар по въпросите на комуникационната политика.
Икономическата криза не се възприема като основно предизвикателство пред развиващите се страни, сочи още проучването. Всеки втори европеец смята, че бедността е най-голямото предизвикателство пред тези  страни и я поставя пред икономическата и продоволствената криза.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165