EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европейците избират търсачка по подразбиране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейците избират търсачка по подразбиране

mail18:34 | 06.08.2019прегледи 669 коментарикоментари 0


"Гугъл" (Google) ще позволи на потребителите в Европа на устройства с операционната система Android да избират своята интернет търсачка по подразбиране от четири възможни опции, включително търсачката на "Гугъл" Chrome, обяви американската компания, цитирана от Ройтерс. По този начин компанията се опитва да потуши антимонополните притеснения на Европейската комисия и да отмени опасността от налагане на нови санкции.

Новите смартфони и таблети с Android, доставяни в Европейското икономическо пространство (EEA), ще разполагат от началото на 2020-а година с "екран за избор", показващ четири търсачки, от които потребителите могат да избират, се заявява в блог публикация на Alphabet Inc. - компанията-майка на Google.

Доставчиците на интернет търсачки ще могат да наддават на търг, за да спечелят място на този екран за потребителите, заедно с Google, за да се превърнат в интернет търсачката по подразбиране на началния екран на даденото устройство с операционната система Android, както и браузъра Google Chrome.

Ходът на "Гугъл" следва решението на Европейската комисия от миналата година да глоби технологичния гигант с цели 4,34 млрд. евро (4,81 млрд. долара) за блокиране на конкуренти в мобилната си операционна система Android.

Европейската комисия заяви, че Google има несправедливо предимство, като предварително инсталира браузъра си Chrome и приложението за търсене на Google на смартфони и преносими компютри с Android.

Оттогава компанията започна да разрешава на потребителите на Android в Европа да избират конкурентни браузъри и търсачки от пет опции.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4146