EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Европейският ден на труда онлайн

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейският ден на труда онлайн

mail14:10 | 04.09.2019прегледи 913 коментарикоментари 0


Европейският ден на труда в София, организаторите от Агенцията по заетостта ще представят за първи път и онлайн платформа за участие. Това е нова възможност за търсещи работа лица и работодатели от цяла Европа да се регистрират, свързват и комуникират напълно безплатно, без да е необходимо присъствието им на място.

Провеждането на онлайн борса, успоредно с такава на място, е иновативен за България подход, чрез който се очаква събитието да обхване възможно най-широк кръг от потребители. Основната цел на организаторите е да бъде привлечен интересът към българските работодатели от страна както на чужди граждани, така и на българи, които работят зад граница, но биха се завърнали обратно в родината.

Онлайн събитието вече е достъпно на следния адрес: https://www.europeanjobdays.eu/en/events/european-online-job-day-sofia-2019 и е отворено за предварителна регистрация както на работодатели, така и на търсещи работа лица.

С регистрацията си в онлайн платформата работодателите имат възможност сами да заявяват работни места, както и да управляват целия процес по наемане. Търсещите работа пък могат да проучат и подберат най-подходящата за тях позиция и да кандидатстват за нея, а при одобрение от страна на работодателя отново в рамките на платформата да получат покана за участие в онлайн интервю. В деня на борсата двустранна чат-система с възможност за аудио и видео връзка ще позволява онлайн комуникация в реално време между търсещи работа, работодатели и EURES съветници от различните държави.

Събитието на място ще се проведе в хотел „Рамада София” от 9:30 до 17:00 ч., като с щандове ще участват EURES представители от Германия, Дания, Естония, Кипър, Финландия, Холандия, Чехия, Испания, Италия, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Швеция. Присъствие на борсата са потвърдили и 15 работодатели от изброените и други европейски страни. Всички те ще представят свободни работни места, както и условията за работа в своите държави.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg